Foto: TT

Många brukare i länet lever ohälsosamt

Publicerad

Majoriteten av brukarna i Blekinge äter ohälsosamt och rör på sig för lite. Det visar en ny undersökning av deras levnadsvanor som har gjorts.

Totalt har 287 personer med psykisk funktionsnedsättning i Blekinge svarat på brukarundersökningen som gjorts och de har fått svara på frågor om de till exempel röker eller snusar, hur ofta de tränar och hur deras matvanor ser ut.

Det preliminära resultatet som nu presenterats visar att majoriteten av brukarna rör på sig för lite och äter ohälsosamt, det rapporterat P4 Blekinge.

– Det här resultatet är egentligen ingen överraskning, det är snarare en bekräftelse på att vi har uppfattat situationen rätt, berättar Ulrika Harris och forsknings- och utvecklingsassistenten på Blekinge kompetenscentrum, till P4 Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.