Många ekonomiskt utsatta söker hjälp vid jul

Uppdaterad
Publicerad

Den ideella föreningen Stödkassen Blekinge hjälper personer i ekonomiskt utsatta situationer med olika typer av förnödenheter. Inför den här julen upplever föreningen att behovet av hjälp har ökat.
– Folk vågar skriva till oss eller ringa till oss och be om hjälp, säger en av de ansvariga för Stödkassen Blekinge.

Hittills i år har de två som driver Stödkassen Blekinge hjälpt ensamstående, pensionärer och omkring 250 barnfamiljer med allt från mat och kläder till element och sängar. Inför julen hjälper föreningen också till med julklappar.

En av dem som just nu har det ekonomiskt knapert är Sara som väntar sitt fjärde barn.

– Jag har fått restskatt och min mans a-kassa är slut och så hjälper inte kommunen en på tre månader typ, säger hon.

Får julklappar till barnen

Sara får därför hjälp av stödkassen.

– Jag ska få hjälp med julmat och julklappar och får hjälp med kläder till mina barn. Det är jätteviktigt att man kan ge få ge sina barn det de behöver speciellt vid jul, säger hon.

Stödkassen Blekinge har hjälpt personer i ekonomiskt utsatta situationer sedan 2013 och är noga med att gåvorna, som ofta ges från privatpersoner kommer i rätt händer.

– Till exempel någon som hotas av vräkning eller elen stängs av så betalar vi in räkningen och ger aldrig kontanter, säger den ansvariga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer