Mannen hade 2,17 promille i blodet – gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Foto: Arkivbild.

Åtal efter vansinnesfärd – körde mot barnvagn och människor

Uppdaterad
Publicerad

Under sensommaren i fjol inträffade en vansinnesfärd i centrala Karlshamn när en bil körde mot en kö med människor och en familj med barnvagn. Mannen bakom ratten åtalas nu i Blekinge tingsrätt men nekar till brott.

Efter färden på Ågatan i Karlshamns centrum den 29 augusti förra året omhändertogs mannen av polis. Han misstänkts för att ha kört bilen i hög hastighet på ett gångfartsområde mot en kö med människor samt mot en familj med barnvagn.

Kissade på parkeringen

Pappan i barnfamiljen har i vittnesförhör bedömt att mannen körde runt 50 km/h för att sedan stanna upp några decimeter ifrån honom och barnvagnen. En kvinna som stod i kön till en restaurang såg mannen komma körandes rakt mot kön innan bilen bromsade kraftigt och stannade drygt 20 centimeter från henne. Föraren körde vidare mot en parkering innan en hög smäll hördes och väl där såg kvinnan mannen stå och kissa innan han blev tagen av polisen.

2,17 promille

Mannen åtalas nu i Blekinge tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri då han hade 2,17 promille alkohol i blodet. I förhör har mannen nekat till brott men medgett att han kört bilen, fast opåverkad av alkohol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.