Bilden är en genrebild. Foto: TT

Maskerade män med yxa bröt sig in hos 90-åring

Uppdaterad
Publicerad

En 93-åring man i Ramdala i Karlskrona kommun vaknade av ljud i köket och trodde att det var hemtjänsten. Istället möttes han av tre maskerade män med yxa som gjorde inbrott i hans hem.

Det var när den äldre mannen låg och sov natten mellan söndag och måndag som han hörde något i köket. Han trodde att det var hemtjänsten och gick ut dit för att kolla – då möttes han av tre maskerade män.

– Det var tre maskerade gärningsmän som sökte igenom lådor och kassaskåp. Mannen säger att han sett att de haft en yxa med sig, säger Thomas Boking, inre befäl polisen Karlskrona.

Bröt sig in genom fönster

Gärningsmännen ska inte ha hotat den äldre mannen med yxan utan polisen tror att den använts till att slå sönder ett fönster.

– De hade slagit sönder fönsterrutan och sträckt in handen och öppnat dörren, säger Thomas Boking.

Det är i nuläget oklart vad tjuvarna fick med sig men en polisanmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats. Under tisdagen gjordes en teknisk undersökning och förhör ska hållas med mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.