Olyckan inträffade vid 17.30-tiden på Verkö i Karlskrona. Foto: Suzanne Wernersson/Linslusfoto

En person avliden efter arbetsplatsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern har avlidit efter en arbetsplatsolycka på Verkö i Karlskrona. Under onsdagskvällen välte den hjullastare som mannen arbetade i ner i vattnet vid Verkö. Dykare fick upp föraren ur vattnet, men mannens liv gick inte att rädda.

Larmet om olyckan kom vid 17.30-tiden.

Föraren var kvar i hytten när hjullastaren hamnade i vattnet och, enligt räddningstjänsten, tog det ungefär 20 minuter från larmet tills dykare kunde få upp föraren ur vattnet.

Dykarna fick springa

– Det fanns inga vägar till olycksplatsen så våra dykare fick springa de sista hundra metrarna. Från att vi gick ner i vattnet tog det max tre minuter innan vi hade fått upp personen, säger Stefan Ericsson, insatsledare vid räddningstjänsten Västra Blekinge.

Mannen fördes i ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Mannen anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Bärga hjullastaren

Exakt hur olyckan gått till är fortfarande oklart. Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka.

– Det vi vet är att han arbetade i en lastmaskin när den av någon anledning hamnar i vattnet, säger Jimmy Modin, pressinformatör vid polisen region syd.

Under dagen kommer polisens tekniker att arbeta på olycksplatsen. Bland annat kommer hjullastaren att bärgas ur vattnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.