Här samlas tipsgänget i matsalen på det kommunala äldreboendet i Karlskrona. Foto: SVT

Mästertipparnas kontor – äldreboendets matsal

Publicerad

De kallar sig själva för glada turgubbar. Men det är inte hela sanningen. När tipsexperterna på äldreboendet prickar rätt finns ligger också en hel del fotbollskunskaper bakom storvinsterna.

Nästan dagligen samlas tipsgänget i matsalen på det kommunala äldreboendet i Karlskrona. Luncherna är uppskattade, men mellan tuggorna hinner gänget också klura ut och enas om resultatet på kommande fotbollsmatcher. Och med tiden har det muntra pensionärsgänget förvandlats till ett eget tipslag – och ett framgångsrikt sådant. Den senaste tiden har in nästan 250 000 kronor landat i experternas fickor.

– Vi är ett gäng äldre gubbar med rutin, erfarenhet och som tycker att livet är härligt, säger 73-årige Anders Mattiasson.

I fem år har laget tillsammans satt ihop sina system och inför stundande VM-turnering – som drar igång ikväll – vilar en extra spänning runt matsalsbordet.

– Vi håller just nu på att diskutera de sista detaljerna. Det finns svårigheter med att tippa just VM, men de är till för att övervinnas, säger Anders Mattiasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.