Mattias Asper slutar med fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF:s målvakt Mattias Asper, 41, har gjort sin sista match för klubben. Nu lägger han handskarna på hyllan. ”Känns som helt rätt beslut”, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Han startade sin fotbollskarriär i Mjällby AIF. Och avslutar den i samma klubb. Efter klubbens ras ner till division ett har målvaktsprofilen Mattias Asper bestämt sig för att sluta med fotbollen. Matchen mot Örgryte i kvalet till superettan blev sista matchen.

– Dessutom har kroppen börjat säga ifrån. Så då tycker jag att det är läge att lägga av, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

41-årige Asper spelade i AIK mellan 1988-2000 och blev därefter såld till spanska Real Sociedad. Därefter blev det en sväng till turkiska Besiktas innan han återvände till Sverige och spelade i Malmö FF. I november 2007 skrev han på ett kontrakt för Mjällby AIF där han nu avslutar sin karriär. Asper har även spelat flera matcher i det svenska landslaget.

Vad minns du bäst från karriären?

– Det finns mycket som sticker ut, men jag kommer nog att minnas SM-gulden med MFF och AIK bäst, samt klivet upp i Allsvenskan med Mjällby. Det har varit mina pojkdrömmar, säger han.

Vad ska du göra nu?

– Vet faktiskt inte. Jag har väl lite planer både på och utanför plan, men det får tiden utvisa.

Så här beskriver Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson Mattias Asper:

– En legendar. Han har betytt så otroligt mycket för Mjällby med sin stora fotbollserfarenhet och han har varit en viktig pusselbit i vår resa i Allsvenskan.

– Vi önskar honom all lycka till och hoppas få behålla honom inom organisationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.