Blekingebandet Istapp gillar inte sol och sommar. Foto: Privat/SVT

Blekingeband välkomnar fortsatt vårkyla

Publicerad

Vårvärmen dröjer och snön ligger kvar – men det är inte alla som längtar efter sol och varmare dagar. Metalbandet Istapp i Blekinge njuter av minusgrader och den långdragna vintern.

Svartmetalbandet Istapp i Blekinge har fortsatt fokus på snö och kyla i sitt musikaliska skapande. Bandet har hittills gett ut två album: ”Blekinge” (2010) samt ”Frostbiten” (2015). 

Temat är alltså snö och evig kyla och musikerna uppger sig stormtrivas med det faktum att vårens ankomst dröjer.

Enligt bandets talesperson Fjalar kan det rent av vara så att Istapps musik är själva skälet till att vårvärmen tvekar.

– Ja, Istapp är orsaken till den bistra vintern 2018. Avskyn och föraktet mot det lysande klotet och dess vämjeliga följeslagare har aldrig varit kraftfullare. Vi ser fram emot att höra soldyrkarnas skrik när isflingorna skär genom deras kroppar och befriar världsalltet, säger Fjalar.

Många längtar ju efter solen nu – men ni tänker tvärtom. Varför?

– Att låta sin hud smekas av Alvröduls förföriska strålar och ge sig hän till lögnernas ideologi är den smutsigaste och vidrigaste utav synder. Fimbulvintern nalkas och då gäller det att stå på rätt sida när den sista striden kommer!

Hur påverkas bandet av varmt och soligt väder?

– Polcirkelns herre förser oss med fullgott skydd mot värmeböljor och i de djupaste isgrottorna. Vi samlar kraft och smider planer när solen står i zenit!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlskrona

Mer i ämnet