Danska grävhundar ska hjälpa polisens Kalla fall-grupp i sökandet efter den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand. Foto: TT/Privat

Militär och dansk polis ska söka efter turnéledaren

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ger inte upp – 19 år efter försvinnandet fortsätter sökandet efter Lelle Hildebrands kropp. Och nu bistår också dansk polis samt personal från den svenska försvarsmakten.

Polisens tidigare sökningar efter turnéledaren som 1999 försvann i samband med en Sölvesborgskonsert med hårdrocksbandet Hammerfall har varit fruktlösa – men nu planeras alltså en ny och större ansträngning för att finna kroppen. Polisens kalla fall-grupp i region syd tar in kollegor från Danmark, som använder sig av specialsökhundar som är experter på att söka under mark. Den danska polisen kommer den 19 och 20 juni att arbeta i trakterna av Arkelstorpsområdet i Kristianstad.

Drygt en vecka senare ansluter arméns sökpluton med uppdrag att arbeta i områden där terrängen bedöms vara särskilt svår att ta sig igenom. Försvarsmaktens personal ska arbeta i trakterna av Röetved.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet