Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fiskevårdsarbetarna Martin Johansson och Per Karlsson vet var åtgärderna vid Mörrumsån kommer att göra störst nytta. Foto: SVT

Miljonsatsning för bättre miljö i Mörrumsån

Uppdaterad
Publicerad

Mörrumsån ska rustas upp för att ge en bättre miljö för fiskar och musslor. Miljonsatsningen kommer att genomföras under de närmaste åren framåt och är till för att stärka den biologiska mångfalden.

– Det kommer se trevligare ut. En del livsmiljöer har försvunnit och kommer nu komma tillbaka genom det här restaureringsarbetet, berättar fiskevårdsarbetaren Martin Johansson.

Mörrums Kronolaxfiske kan efter att ha vunnit en upphandling hos Sportfiskarna sätta igång med vattenvårds- och restaureringsarbete vid Mörrumsån.

Uppdraget värt en och en halv miljon har getts till Kronolaxfisket som en del i ett projekt med syfte att förbättra ekosystemet i sju sydsvenska vattendrag i Östersjön.

– Vi rör oss längst ån så mycket och kan den utan och innan. Vi vet då vad den har för behov och var åtgärderna kan få störst positiv inverkan, säger Martin Johansson.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer