Foto: Anna Börje

Hon tiggde utanför butik – blev misshandlad

Publicerad

I dag hålls rättegången mot den 39-årige man som misstänks för att ha misshandlat Gabriela Stoica som satt med en pengaburk utanför Maxi i Ronneby en dag i våras.

Mannen misstänks för att utdelat såväl sparkar som slag mot den Gabriela Stoica, en romsk kvinna från Rumänien den aktuella dagen.

Under rättegången berättar Gabriela Stoica att hon aldrig mötts av något liknande i Ronneby utan att hon alltid annars bemöts av vänlighet och kärlek.

– Ronnebyborna älskar mig, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Trots sårskador och svår huvudvärk åkte hon inte till sjukhuset efter den misstänkta misshandeln.

Idag berättade hon att hon inte ville till sjukhus eftersom hon inte har någon försäkring. Hon trodde att hon skulle vara tvungen att betala precis som man får göra i Rumänien om man saknar försäkring och hon hade inte pengar att betala med.

Fortsatta trakasserier

Hon berättar också att mannen, efter den aktuella dagen, fortsatt att trakassera henne vid flera tillfällen. Bland annat ska han ha snutit sig i en sedel som han sedan viftat med framför ansiktet på henne.

Den misstänkte mannen nekar till misshandel trots att flera personer sett händelsen utanför stormarknaden.

Han hävdar att han hamnade i en dispyt med kvinnan och försvarade sig när hon gick till angrepp efter att först ha spottat på honom.

Tekniska problem

Huvudförhandlingen kunde dock inte slutföras under dagen. På grund av tekniska problem kunde tingsrätten inte spela upp förhören med vittnen som sett mannen misshandla Gabriela Stoica. Rättegången med den 39-årige mannen som är hemmahörande i Skåne fortsätter den 27 november.

Under dagens rättegång stöttades Gabriela Stoica av Nödhjälpen i Ronneby som stöttar EU--medborgare i Ronneby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer