Foto: SVT

Misstänks ha stulit båtdelar – två män häktade

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänka för de omfattade båtstölderna som upptäcktes i Karlskrona i fredags. Enligt polisen har beslag kunnat kopplas till flera av de drabbade båtägarna.

Det var i fredags som det upptäcktes att gasreglage försvunnit från flera båtar i centrala Karlskrona. Polisen lyckades sedan gripa två män, 25 och 27 år gamla, och kunde i samband med detta beslagta 15 gasreglage.

I helgen har förhör hållits med de misstänkta och under söndagseftermiddagen häktades männen på sannolika skäl misstänkta för båtstölderna.

– Jag har fått till mig att historierna spretar åt olika håll vilket är försvårande för dem. Deras historier stämmer inte överens alls, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Fler kan vara inblandade

Polisen hade på söndagen fått tag på flera av de drabbade båtägarna och delar av det stöldgods som har beslagtagits har kunnat kopplas till ett några drabbade båtägare.

– Man har lyckats spåra och koppla beslagen till en del av målsägande, säger Jessica Mårtensson, inre befäl vid polisen.

Totalt arbetar polisen med 14 ärenden i nuläget.

Kan det finnas fler gärningspersoner inblandade i det här?

– Det är troligt att de är fler som har agerat på något sätt tillsammans. Men det är inget jag kan bekräfta i nuläget, säger Magnus Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.