Stora delar av Varö i Karlskronas västra skärgård spärrades av efter fyndet i mordutredningen. Foto: SVT/Michelle Hallberg

Båda misstänkta för styckmordet på 57-åringen kan vara psykiskt störda

Uppdaterad
Publicerad

De två män som misstänks för styckmordet på en 57-årig man från Karlskrona förra året misstänks lida av allvarliga psykiska störningar. Åtal i målet väntas inom kort.

Utredningen av styckmordet i Karlskrona i somras närmar sig sitt slut. I slutet av förra veckan framkom det att den ena av de två misstänkta gärningsmannen kan lida av en allvarligt psykisk störning, något som Kvällsposten var först med att berätta om.

Nu skriver tidningen att även den andra misstänka gärningsmannen misstänks vara psykiskt sjuk, vilket ska framgå av ett läkarintyg som lämnats till Blekinge tingsrätt.

Läkarna som undersökt männen menar att de misstänkta bör genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

– Det kommer göras en grundlig utredning av min klients psykiska mående både nu och då. Vi får se vad den utredningen ger, säger den yngre mannens advokat Karl Hamstedt till SVT Nyheter Blekinge.

När en större psykiatrisk undersökning ska genomföras är inte fastställt.

Båda nekar till mord

Den 57-åriga mannen försvann spårlöst den 25 juli efter att ha träffat de båda misstänkta. Hans kvarlevor hittades först i november på ön Varö.

SVT Nyheter Blekinge avslöjade i december att de två män som misstänks ha mördat 57-åringen med en skiftnyckel och sedan styckat kroppen i en bostad i Karlskrona i förhör medgett brott.

Båda ska enligt källor med insyn i utredningen ha erkänt att de hanterat den döda kroppen och sedan begravt den. Men båda nekar däremot till att ha mördat 57-åringen. 

Åtal i målet uppges komma inom kort.

– Vi har fått besked att utredning nu är i slutfasen. Men vi har ännu inte tagit del av den, säger Karl Hamstedt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En 57-årig man misstänks ha styckmördats – här är en summering av vad som har hänt. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet