En av de bröder som pekats ut som ledare för ett kriminellt gäng som härjade i Ronneby för några år sedan ska nu ha lämnat Sverige. Foto: Bengt Haellquist

Misstänkt gängledare har lämnat Sverige frivilligt

Publicerad

En av de två bröder, som tros ha varit ledare för ett kriminellt gäng som härjade i Ronneby för ett antal år sedan, ska nu ha lämnat Sverige. Han ska enligt sin advokat ha lämnat landet frivilligt.

Den 28-årige mannen greps tillsammans med två andra i slutet på 2016 och sattes i Migrationsverkets förvar i Åstorp i väntan på utvisning. Han har två gånger försökt rymma från förvaret.

Men nu ska den utpekade gängledaren frivilligt ha lämnat Sverige, något som Sydöstran var först med att berätta.

– Som jag förstår det har han lämnat Sverige. Jag pratade med honom i Libanon och han har lämnat, säger Erik Widner, mannens advokat.

28-åringen tros ha tillhört kärnan i ett kriminellt gäng som under flera år utpressade småföretagare i Ronneby och förekommer i den svenska polisens belastningsregister i minst ett 20-tal olika ärenden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer