En person har hittats död i Karlskrona. Foto: Henrik Friberg

Misstänkt mord i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har frihetsberövats misstänkta för delaktighet i mord. Det var sent i går kväll som en kvinna i 20-årsåldern hittades död utomhus ett område nära Kungsmarken. Två personer har anhållits misstänkta för mord, de andra två är gripna för skyddande av brottsling.

Det var strax före klockan 22 i går som en svårt skadad kvinna hittades i område i närheten av Kungsmarken i Karlskrona. Men när ambulans och polis kom till platsen konstaterades att kvinnans liv inte gick att rädda.

– Vi beger oss till platsen tillsammans med ambulans och kan efter ett tag konstatera att en kvinna är död på platsen, säger vakthavande befäl Peter Martin.

#falletemmeli

Enligt polisen finns det inte något som tyder på att det rör sig om ett naturligt dödsfall.

– Vi ser att det inte finns någon naturlig förklaring. Vi är säkra på att den här kvinnan har bragts om livet.

Två anhållna

Fem personer, både män och kvinnor, har omhändertagits av polisen och förhör med dem har hållits under natten.

– De befann sig antingen där eller i närheten av platsen (där kvinnan hittades), säger Calle Persson vid polisen region Syd till TT.

Polisen är i övrigt mycket förtegen om händelsen.

Under morgonen släpptes tre av de omhändertagna personerna.

– De andra två har anhållits misstänkta för mord alternativt dråp, säger Peter Martin.

Teknisk undersökning

Området där kvinnan hittades död har spärrats av och polisens tekniker har gjort en undersökning av brottsplatsen. Polisen har även sökt med hundar i området och genomfört dörrknackningar.

– Just nu pågår fortfarande teknisk undersökning ute på platsen. Förhör sker med dels de som har tagits in och även andra vittnen. Sedan arbetas det förstås även inne med ärendet för att se vad som kan ha orsakat detta.

Fyra personer frihetsberövade

Under tisdagsmorgonen meddelade polisen att det nu är fyra personer som frihetsberövats. Förutom de två anhållna har ytterligare två personer gripits misstänkta för delaktighet i brottet. Brottsmisstankarna där är skyddande av brottsling.

Samtliga frihetsberövade är enligt polisen män i åldern 40-60 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet