Arkivbild. På bilden en svensk ubåt av Gotlandsklassen. Foto: TT

Misstänkt smitta på ubåt – besättningsman testad

Uppdaterad
Publicerad

En besättningsman på en ubåt från Karlskrona uppvisade coronaliknande symptom under en övning. Nu har hela besättningen satts i karantän i väntan på provsvaren, enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge.

Ubåten, med hemmabas i Karlskrona, deltog i en militärövning när en av besättningsmännen började uppvisa symptom. Besättningsmannen har tagit prover för coronaviruset, och tills vidare ska enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge hela besättningen ha satts i karantän.

Detta tillbakavisas dock av flottiljledningen.

Corona i Blekinge

– Ubåten har förtöjt enligt plan och besättningen kommer vara hemma och lediga i helgen. Det är inte någon karantän, däremot ska de vara uppmärksamma på om de själva får symptom. På måndag ska de börja jobba återigen enligt plan, säger Amanda Liljeqvist, kommunikatör på Första ubåtsflottiljen.

Provsvaren väntas i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet