Två män i 20-årsåldern begärs under fredagen häktade. Foto: Johan Nilsson/TT

Två män i 20-årsåldern häktas för människorov: ”Han är förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

De två unga männen misstänks ha fört bort den 55-åring i Karlskrona som varit försvunnen sedan i lördags. I dag häktades de båda på sannolika skäl. Männen nekar till brott.

Under fredagen hålls häktningsförhandlingarna. Båda männen är i 20-årsåldern och häktas på sannolika skäl misstänkta för människorov.

– Han är förkrossad över beslutet och anklagelserna. Vi har fortfarande inte fått någon förklaring till vad anklagelserna grundar sig på. Min klient har haft en god relation till den försvunne, och ställer sig helt oförstående till vad som har hänt, säger den ena mannens advokat Jonas Rydgren.

Styckmord i Karlskrona

Männen nekar till brott.

Förts bort från sitt hem

Enligt häktningsframställningarna ska mannen ha förts bort från sitt hem vid niotiden på lördagskvällen. Tre dagar senare greps och anhölls de två männen som båda är i 20-årsåldern.

SVT Nyheter Blekinge har sökt åklagaren Stefan Gradler.

Idag hålls häktningsförhandlingar mot männen, som båda nekar till brott. Foto: Henrik Friberg/SVT

Se när de misstänkta männen anländer till Blekinge tingsrätt och hör männens försvarsadvokater i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet