De två personer som i helgen greps misstänkta för att ha mördat en äldre man i en bostad nordost om Rödeby, häktades under torsdagseftermiddagen på sannolika skäl. Foto: SVT

Mordmisstänkta häktas – offret utsatt för yttre våld

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som i helgen greps misstänkta för att ha mördat en äldre man i en bostad nordöst om Rödeby häktades under torsdagen. Enligt åklagaren ska den äldre mannen ha blivit utsatt för yttre våld, men dödsorsaken är ännu inte fastställd.

Mordet ska ha inträffat någon gång under helgen, men den avlidne mannen hittades under söndagen i sin bostad, utanför Rödeby i Karlskrona kommun.

– Det är jätteotäckt. Det var en trevlig man, berättade en grannen i samhället för SVT efter händelsen.

Mordet i Rödeby

Nekar till brott

De två misstänkta – en kvinna i 40-årsåldern och en man i 30-årsåldern – greps efter händelsen och polisen har under veckan hållit flera förhör. De hämtades efter uppgifter som kom fram i den dörrknackning som gjordes under söndagskvällen. Men båda har hittills nekat till brott.

Den misstänkte mannens advokat Henrik Månsson sa tidigare i veckan:

– Han förnekar brott och säger att han inte begått något mord eller något annat brott över huvud taget. Framför allt är han förvånad över anklagelserna.

Både mannen och kvinnan är frekvent förekommande i belastningsregistret och har flera domar mot sig gällande bland annat narkotikabrott, stölder, rattfylleri, snatteri och olaga hot.

Utsatt för yttre våld

Dödsorsaken är inte fastställd, men det kan konstateras att mannen har blivit utsatt för yttre våld. Åklagaren begär de två misstänkta häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Misstankarna mot de båda anhållna personerna grundas på uppgifter som framkommit i förhör samt genom spår och beslag, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad vid Åklagarkammaren i Karlskrona.

Häktade på sannolika skäl

Under torsdagseftermiddagen häktades de båda misstänkta, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Hon nekar till brott. Mer än så kan jag inte säga i nuläget eftersom det råder yppandeförbud, säger den misstänkta kvinnans advokat Per Swahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Rödeby

Mer i ämnet