Från en fotbollsklubb till en annan. Nu ska Marcus Birro (t h) vara ansiktet utåt för Mjällby AIF, både i den nya podden och som krönikör. Foto: MAIF

Mjällby anlitar Marcus Birro som klubbens ”ansikte utåt”

Uppdaterad
Publicerad

Som en del i att utöka varumärket Mjällby AIF anlitar klubben författaren och journalisten Marcus Birro, för att vara ansiktet utåt i olika former. Bland annat som programledare för den nya podden Jag är Mjällby.

Mjällby AIF startar en podd med namnet Jag är Mjällby, där skribenten och journalisten Marcus Birro kommer att agera programledare. Avsnitten ska innehålla människor som på något vis haft en roll i hur Mjällby AIF skapades.

Utöver podden ska Marcus Birro även skriva krönikor om Mjällbys historia.

Under 2019 anslöt sig Birro till fotbollsklubben Örebro SK och i början av 2020 hade han uppdrag även för IK Sirius FK. Det har handlat om mediala uppgifter av olika slag, men Birro menar att det är annorlunda den här gången.

–Jag fattar att man kan se det som att ”oj han har varit i tre olika klubbar”, men det är tre helt olika grejer, säger Marcus Birro till SVT Nyheter Blekinge.

–  Han har inte gjort nånting som gör att vi tvekar på att ta in honom, säger Jacob Lennartsson, kommunikationsansvarig i Mjällby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.