• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Mjälbys Jesper Gustavsson deppar efter förlusten i måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan BK Häcken och Mjällby AIF. Foto: Adam Ihse/TT

Mjällby förlorade när Häcken återtog serieledningen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev seger i Häcken-debuten för färska nyförvärvet Tobias Sana.

Ett motståndskraftigt Mjällby kunde till sist brottas ned och besegras med 1–0. Häcken toppar nu allsvenskan.

Tobias Sana fick, tillsammans med allsvenska skytteligaledaren Alexander Jeremejeff, inleda matchen på bänken.

Jeremejeffs ersättare, Ibrahim Sadiq, hade första halvlekens klart bästa chans när han träffade ribban efter dryga halvtimmens spel.

Det mållösa resultatet stod sig till halvtid och efter 65 minuters spel var det dags för Tobias Sana att äntra planen. Runt tio minuter senare kom även Jeremejeff in och kort senare även segermålet.

Even Hovlands försök räddades på mållinjen, men bollen gick vidare till Mikkel Ryygard som nöp till på halvvolley och skickade in 1–0 till hemmalaget.

Bergström: ”Det är surt”

Häcken hade därefter en uppsjö av chanser att avgöra när Mjällby gick framåt, men Samuel Brolin stod i vägen för det mesta.

– Jag vet inte hur många hundraprocentiga lägen jag hade. Skönt med vinst, men det är klart att jag hade hur många bra lägen som helst, säger Alexander Jeremejeff i Discovery+ sändning.

Uddamålsledningar är farliga och Jacob Bergström fick en utmärkt chans att kvittera på stopptid, men hans nick seglade utanför.

– Vi gör två bra möten mot dem, men vi får noll poäng med oss så det är surt, säger Jacob Bergström.

Matchen slutade 1–0 och Häcken övertar därmed serieledningen från Djurgården och leder nu allsvenskan med en poäng. I nästa omgång väntar Sirius på bortaplan för serieledaren medan Mjällby tar emot Malmö FF på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.