Mordmisstänkt vill släppas fri

Uppdaterad
Publicerad

Åtalet mot den 39-årige man som misstänks för mordet på 21-åriga Emmeli Olsson skjuts upp två veckor.

Delar av förundersökningen är inte färdig, och därför meddelade i dag åklagaren Ulrika Grenerfors att åtalet skjuts upp ytterligare två veckor.

– Jag väntar fortfarande på resultatet från Nationellt forensiskt center (NFC) ifrån deras analys av vapnet som användes. Det kan dröja ytterligare två veckor, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

#falletemmeli

Ny häktningsförhandling mot den misstänkte mannen hålls i eftermiddag. Samtidigt meddelar åklagaren att obduktionsrapporten är färdig.

– Den visar att kvinnan dog av en skottskada i bröstet, men det går inte att utifrån den avgöra om det fanns något uppsåt i skottet eller om det var en olycka, säger Ulrika Grenerfors.

Medger inte längre häktning

Den mordmisstänkte 39-åringen har tidigare medgett häktning då han vill att händelsen utreds noggrant, men nu vill han enligt försvarsadvokaten inte längre sitta häktad.

– Anledningen till det är att det nu bara är tekniska undersökningar som drar ut på tiden, som han ändå inte kan påverka, säger advokat Eric Widner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet