23-åringens advokat Eric Widner meddelar att han vill se sin klient dömas till medhjälp till mord istället för mord. Foto: SVT

Styckmordet i Karlskrona: Morddömde 23-åringen överklagar livstidsdom

Uppdaterad
Publicerad

Den morddömde 23-åringens advokat överklagar nu hovrättens dom till Högsta domstolen.

23-åringen fick sitt straff skärpt i hovrätten och dömdes till livstids fängelse efter styckmordet på Mikael i Karlskrona.

Det var i mitten av september som de två männen, 22 och 23 år gamla, båda dömdes till livstids fängelse i hovrätten för mordet på 57-årige Mikael förra sommaren.

23-åringen fick i hovrätten sitt straff skärpt, då han tidigare i tingsrätten dömts till 18 års fängelse.

Styckmord i Karlskrona

Pekade ut kroppen

23-åringen var den som styckade kroppen, medan 22-åringen stod för dödandet. 23-åringen lämnade under utredningen flera detaljer om gärningen. Bland annat var det han som pekade ut var kroppen låg begravd och vilket mordvapen som använts.

– Den centrala frågan man hoppas HD ska titta på är min klients samarbete med polisen under utredningen, säger 23-åringens advokat Eric Widner till SVT.

Överklagan skickades in under tisdagen.

”Bör dömas för medhjälp”

Sedan tidigare har även 22-åringens advokat berättat för SVT att man kommer att överklaga hovrättens dom.

– Det är stor skillnad på min klient och 22-åringens medverkan i brottet. Jag har utvecklat det i min överklagan. Han bör dömas för medhjälp, säger 23-åringens Eric Widner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet