Foto: TT

Stoppade mordförsök – med kniv och gaffel

Uppdaterad
Publicerad

Bråket mellan de två männen i Karlskrona slutade med att en av dem tryckte en kniv i halsen på sin antagonist. Men våldsattacken kunde snabbt avstyras – av ett vittne beväpnad med matbestick.

Enligt åtalet fanns en uppenbar risk att offret – en 38-årig man – skulle avlida av knivattacken. Sticket orsakade ett brott på halskotan och en skada på matstrupen. Ett vittne, som strax innan ätit falukorv med de inblandade, lyckades dock avstyra fortsatt våld och samtidigt slå larm.

– Jag motade bort gärningsmannen med kniv och gaffel. Därefter gjorde jag allt för att rädda livet på min vän, berättar vittnen i förhör.

Bråket ska ha handlat om svartsjuka och urartade i samband med en lägenhetsfest i september i år. Samstämmiga vittnesuppgifter pekar på att den nu åtalade 56-åringen plötsligt beväpnade sig med en kniv – som han tryckte in i halsen på 38-åringen.

Offret fick dock snabbt vård och överlevde, även om kniven enligt läkare var nära att träffa haslpulsådern. 

56-åringen, som senare kunde gripas på annan plats, nekar till misstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.