Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Motocrossbana ska byggas i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Ronneby kommun ska köpa ett markområde intill E22 för att bygga en motocrossbana. Ett glädjande besked för den lokala klubben som väntat på besked i 33 år.

Det kommer byggas en motocrossbana intill E22, strax väster om trafikplats Ronneby västra. Det har ett enigt kommunfullmäktige nu beslutat, rapporterar Sydöstran.

Det här är något som SMK Ronneby har kämpat för i hela 33 år, sedan den så kallade Heavybanan stängdes på grund av bullerskäl.

Genom åren har det varit en tröstlös kamp för föreningen, på grund av just bullerproblematiken.

Men nu står det alltså klart att kommunen köper ett markområde intill E22 där motocrossbanan ska byggas. Anläggningen väntas vara klar om två-tre år.

– Vi tänker skapa något riktigt bra, säger Anders Roos i motocrossföreningen till tidningen.

Affären är värd 11 miljoner kronor. Då ingår också ett markområde i Sörbyområdet i anslutning till handelsområdet Viggen, som kommunen bedömer vara strategiskt av utvecklingsskäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.