MP lämnar regeringen: ”Djupt olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet har valt att lämna regeringen efter att M, KD och SD:s budget klubbades under onsdagen. Enligt MP är det på grund av C som de inte längre finns i regeringen.

– Jag stödjer det helt, det får vara någon ordning, säger Öjvind Hatt, distriktsordförande för Miljöpartiet i Blekinge.

Efter att Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson röstats igenom till Sveriges första kvinnliga statsminister, föll regeringens budget.

Centerpartiet valde att lägga ner sina röster i budgetomröstningen, vilket öppnade för att oppositionens förslag kunde röstas igenom. Därefter valde Miljöpartiet att avsluta regeringssamarbetet, då de inte kunde acceptera en borgerlig budget. Magdalena Andersson begärde sig entledigad och nu ska en ny statsministeromröstning genomföras.

– Generellt sett är det ingen som fattar logiken i Centerpartiets agerande, säger en upprörd Öjvind Hatt.

Skulle du säga att det är på grund av C som MP inte längre finns i regeringen?

– Ja, hade inte Centern lämnat budgeten åt den blåbruna koalitionen så hade detta inte hänt. Nej, det är djupt olyckligt.

Hör mer av Öjvind Hatts uttalande i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.