Arkivbild. Foto: TT

Nöjesprofil åtalas – arrangerade konsert utan tillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Det populära bandet spelade på ett nöjesställe i Blekinge, men ägaren hade skickat in tillståndsansökningarna för sent. Nu åtalas han för brott mot ordningslagen.

– Vi trodde inte att det kunde leda till en så vansinnig grej som ett åtal, säger nöjesprofilen till SVT.

I januari spelade det folkkära bandet på nöjesstället i Blekinge. Men två dagar innan konserten fick ägaren reda på att polisen inte skulle hinna klart med hans tillståndsansökningar.

– Jag fick det beskedet på torsdagskvällen, och två dagar senare var evenemanget. Vi räknade med 600-700 personer i publiken, och det fanns ingen möjlighet för oss att komma ut med informationen om att det var inställt, säger nöjesprofilen till SVT Nyheter Blekinge.

Nöjesprofilen skickade in tillståndshandlingarna tidigare under veckan, men råddes ändå av polisen att inte genomföra evenemanget.

– Vi avvägde länge hur vi skulle göra, men sa till sist att vi måste köra. Annars hade vi haft fullt med gudsförbannade personer på vår parkering under lördagen, det hade inte fungerat.

Riskerar fängelse

Nu åtalas mannen för brott mot ordningslagen, ett brott som kan ge böter eller fängelse upp till ett halvår.

– Vi trodde inte att det kunde leda till en så vansinnig grej som ett åtal. Vi har haft tillstånd i flera decennier, och jag lämnade in tillståndet samma tid i fjol, då var det inga problem.

Tre dagar efter konserten blev tillstånden klara, enligt ägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.