Kith Mårtensson (M) tar över som kommunalråd i Sölvesborg efter partikollegan Paul Andersson. Foto: SVT

Nu är det klart: Nytt kommunalråd i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Moderaten Kith Mårtensson tar nu över som kommunalråd i Sölvesborg. Beslutet togs under måndagskvällen.

Det var den 7 september som Paul Andersson (M) meddelade att han lämnar uppdraget som vice ordförande för kommunstyrelsen och kommunalråd i Sölvesborg. Under måndagskvällen blev det klart med hans efterträdare.

”Ska bli jätteroligt”

Kommunfullmäktige i Sölvesborg beslutade då att Kith Mårtensson (M) tar över från den 1 oktober.

– Det är dubbla känslor och nervöst. Jag tänker samtidigt på Paul att han behöver träda tillbaka. Samtidigt ska det naturligtvis bli jätteroligt, säger Kith Mårtensson.

Kritiserade Samstyret

När Sölvesborgs samstyre bildades efter senaste valet 2018 mellan Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och lokala SoL-partiet var Kith Mårtensson kritisk till att samarbeta med Sverigedemokraterna. Nu blir hon ett av två styrande kommunalråd i Sölvesborg tillsammans med Louise Erixon (SD).

– Kritiken jag framförde grundade jag på hur läget var då. Den känslan jag har nu är att det fungerar bra. Det krävs ett idogt arbete för att få det att fungera bra, men det är jag beredd att ge det. Min ambition är att måla Sölvesborg mer blått, säger Kith Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.