Foto: Sportduellen Karlskrona

Nu avgörs Karlskronas mästarmöte

Publicerad

Under fredagskvällen sänds Karlskronas lokala ”Mästarnas mästare”, där sex lag gör upp i en serie tävlingar. Samtidigt har deltagarna gjort träningsfilmer till kommunens äldre.

I ”Sportduellen Karlskrona” tävlar sex lag från Karlskronas fem största idrottsföreningar mot varandra i en serie tävlingsgrenar. Under fredagskvällen premiärsänds programmet på webben, och alla intäkter det drar in går tillbaka till föreningarna.

– Publiken i Karlskrona behöver bjudas på härlig tävling i dessa tider. Vi tror och hoppas att Sportduellen kommer att ersätta lite av det suget som finns ute på stan, säger initiativtagaren Jens Harrysson.

Se klipp från ”Sportduellen Karlskrona” i inslaget ovan.

Spelat in träningsfilmer

I samband med premiären har flera av lagdeltagarna spelat in korta träningsfilmer till kommunens äldre, som bland annat kommer användas i kommunens äldreomsorg.

– Med tanke på rådande situation har våra förebyggande verksamheter fått ställa om. Sportduellens initiativ med en utbildningsfilm känns jättekul och användningsbart när vi arbetar med att digitalisera verksamheten, säger Therese Stjerna, verksamhetschef Hälsa och förebyggande på Karlskrona kommuns äldreförvaltning, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.