Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Nyheter Blekinges redaktionschef och ansvarig utgivare Mattias Christiansson tillsammans med nya redaktionens reporter Towe Olsson. Hör dem berätta om satsningen. Foto: SVT

SVT Nyheter Blekinge blir ännu starkare – öppnar ny redaktion i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Blekinge öppnar en ny redaktion i Karlshamn  – den andra i länet efter nuvarande huvudredaktionen i Karlskrona.

– Nu får redaktionen än bättre möjligheter att göra god journalistik för alla som bor i Blekinge, säger SVT:s vd Hanna Stjärne

Den nya redaktionen öppnar officiellt den 25 november men redaktionens reporter Towe Olsson har redan börjat sitt specialuppdrag i Karlshamnsområdet.

– Genom att vi öppnar en redaktion i Karlshamn kan vi vara snabbare på plats där det händer, när det händer. Jag ser fram emot att möta tittarna när jag är på väg ut på jobb, likväl som jag när jag går min lunchpromenad, säger Towe Olsson.

Towe Olsson har stark koppling till sitt bevakningsområde. Hon är uppvuxen strax utanför Karlshamn och arbetat på Blekinge Läns Tidning i Karlshamn de senaste tio åren. Sedan maj i år är hon anställd på SVT Nyheter Blekinge.

Västra Blekinge får ökat fokus

Förutom public service finns det i dagsläget även flera starka lokala tidningar i Blekinge. För medborgarna och demokratin är det gynnsamt att flera redaktioner rapporterar och gräver fram nyheter – det visar forskning.

– Min förhoppning är att vi kan komma närmare de som bor, jobbar och rör sig i västra Blekinge. Vi har alltid bevakat hela Blekinge, men nu kan vi göra det ännu lite bättre, säger Mattias Christiansson, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Blekinge.

SVT satsar på ännu fler lokala redaktioner

Den nya redaktionen blir SVT:s 39:e lokala redaktion i landet. Ett steg närmare målet att inom några år ha 45 lokala redaktioner. 

– SVT förstärker nu i snabb takt den lokala journalistiken. Den nya redaktionen i Karlshamn är ett led i det. SVT Nyheter Blekinge står bakom flera viktiga lokala granskningar, nu senast turerna bakom miljonrullningen i ett av Karlshamns kommuns största byggprojekt, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer