• Viktigt meddelande:

    Ett misstänkt farligt föremål har hittats iUpplands-Bro nordväst om Stockholm. Boende i närheten av kommunhuset i Kungsängen ombeds stanna inomhus tills vidare. Läs mer

Översvämningar i de norra delarna av länet. Foto: TT

Risk för översvämningar i länet

Uppdaterad
Publicerad
Ovädret som SMHI har varnat för har kommit till Blekinge. Under måndagskvällen och natten finns det risk för översvämningar och kraftig åska då stora regnmängder faller över länet.

Under måndagsförmiddagen utfärdade SMHI en risk för stora regnmängder över Blekinge men även över Skåne.

”Det finns en risk för stora regnmängder som kan medföra översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag. Risk för översvämmade vägar. Osäkerheten i väderutvecklingen är dock stor. Om prognoserna blir säkrare kan den ersättas av en varning”, skriver SMHI på sin hemsida.

Det kommer att regna och åska kraftigt under kvällen och natten fram till och med tisdag morgon, enligt meteorologerna.

Väntas vara ostadigt under tisdagen

Framåt tisdag eftermiddag kan det komma kraftiga skurar framförallt i Skåne, men osäkerheten är ännu mycket stor kring detta, enligt SMHI. 

Lågtrycket medför även kulingvind på delar av Östersjön från tisdag eftermiddag. Som blåsigast väntas det bli i ett område från söder om Bornholm och upp mot öster om Gotland där vinden kan överstiga 20 sekundmeter.

Lugn kväll

Ovädret verkar inte ha orsakat några större problem i Blekinge län under måndagskvällen. Vid klockan 21 kunde varken räddningstjänsten Östra- eller Västra Blekinge rapportera om några störningar orsakade av ovädret som SMHI har utfärdat en risk för.

– Vi får hoppas att det förblir så under natten också, säger Stefan Eriksson på Räddningstjänsten Östra Blekinge.

Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer