Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lisa Losell väljer att avvakta med att besöka sin morfar Göte, nu när coronaviruset ökar bland Blekingeborna. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Nu får Lisa träffa morfar Göte: ”Men vill inte ta några risker”

Publicerad

Besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden har gjort att Göte Losell inte kunnat träffa sina nära och kära. På torsdagen när besöksförbudet hävdes fick barnbarnet Lisa hälsa på sin morfar, men hon valde att avvakta ett tag till.

– Jag tycker de skulle fortsatt hålla stängt och hålla de säkra, säger Lisa Losell.

Göte Losell bor på Vidablick i Ronneby och är i riskgrupp för covid-19. Under besöksförbudet som rått boendet sedan coronapandemin bröt ut, har det varit svårt för Göte att hålla kontakten med sina anhöriga.

Han har bland annat kunnat prata med sitt barnbarn Lisa via videosamtal och det har varit en lösning som har fungerat bra för familjen. När besöksförbudet hävdes under torsdagen ville Lisa hälsa på sin morfar, men hon tycker det är onödigt att ta risker.

”Kommer inte gå in”

När coronaviruset fortsätter att spridas i länet och ser ut att öka, så vill Lisa helst träffas utomhus i största möjliga mån.

– Jag kommer inte gå in, att träffas på det här viset går jättebra. Så kommer jag göra ett bra tag fram över. Tills man vet att det är riskfritt., säger Lisa Losell.

Se deras möte på Vidablick i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer