Robbert Prinselaar på Affärsverken gläds över att Karlskrona Solparks senaste etapp är klar. Foto: Konrad Olsson/SVT

Nytt steg för solparken efter miljoninvesteringarna

Uppdaterad
Publicerad

Denna sommar har Karlskrona Solpark byggts ut och fått sin kapacitet fördubblad. Sedan september har kommersiella driften varit i gång – trots vissa besvär.

Det finns nu drygt 4 500 solpaneler utplacerade i Karlskrona Solparks område kring Lyckeby.

– Vi har fördubblat antalet paneler och kapaciteten. När parken producerar för fullt är det ungefär som 400 villor förbrukar varje år, säger Robbert Prinselaar, produktansvarig för solenergi på Affärsverken.

Miljoninvesteringar

Kapaciteten ligger på 2 400 kWh per år och intresset har varit stort. Prinselaar gör uppskattningen att ungefär 14 miljoner kronor har investerats i parkens två senaste etapper av olika företag och privatpersoner.

– Så det är en väldigt stor investering i solenergi och det finns möjlighet att utveckla ytan ännu mer. Generellt är det ett stort intresse, både i solparker och att ha på egna tak, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.