Att vara uthållig och bra på att läsa kartor är bra om man vill vara med, säger Christina Hjalmarsson vid Missing People i Blekinge. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Nu söker Missing People efter nya medlemmar

Publicerad

Uppdragen ökar. Och nu efterlyser den ideella organisationen Missing People fler som kan hjälpa till i jakten på personer som försvunnit.

– Vi kan organisera större sökinsatser i och med att vi kallar till skallgång och allmänheten ansluter sig, säger Christina Hjalmarsson, vid Missing People i Blekinge. 

Helst ska de nya medlemmarna ha erfarenhet av att röra sig i skog och mark. 

– Uthållighet är viktigt och kan man kartor är ju det en fördel, säger Christina Hjalmarsson.

Söker ledare

Vid en sökinsats skickas patruller ut som leds av en patrulledare, detta är en viktig funktion som Missing People i Blekinge är i särskilt stort behov av att hitta fler frivilliga till.

– Patrulledaren är den som styr patrullen, ser till att vi söker på rätt sätt och håller koll på att den som är ute håller rätt avstånd. Det är också den person som rapporterar in eventuella fynd.

Ger inte upp

Senaste uppdraget för Missing People i Blekinge var förra helgen – då en skallgång genomfördes i hopp om att finna den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand som anmäldes saknad efter en rockkonsert i Sölvesborg 1999. 

– Vi brukar alltid säga att vi inte ger upp. Nu har vi ett väldigt bra samarbete med polisen och så länge de vill kommer vi att finnas till. För de anhörigas skull så hade det varit väldigt skönt om vi kunde hitta Lelle så att de får ett avslut, säger Christina Hjalmarsson.

Lelle Hildebrand anmäldes saknad efter en rockkonsert i Sölvesborg 1999. Foto: Guido Hildebrand

Inga spår

Ett fyrtiotal frivilliga anslöt till sökandet i området runt Immeln i nordöstra Skåne. Men under dagen hittades inget som kunde knytas till den försvunne turnéledaren.

Christina Hjalmarssons drivkraft är att kunna finnas till för människor i nöd.

– De minnen som väger tyngst är de fall där vi hittar personen. Den känslan går inte att sätta ord på, när vi hittar en person vid liv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet