Foto: SVT

Nu varslar Telenor i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart hur många personer som får gå från Telenor i Karlskrona. Det var Sydöstran först med att berätta. De fjorton varslade personerna har erbjudits personliga uppgörelser som dom har att ta ställning till. Det uppger presschefen för Telenor Sverige, Mikko Viitala till SVT Nyheter Blekinge.

Det är en omvandling och omorganisation av företaget som pågått under en längre tid som ligger bakom varslen. De som sägs upp har bland annat fått ta ställning till avgångsvederlag och uppsägningsstid. Fackliga förhandlingar har pågått sedan årsskiftet och har nu landat i en uppgörelse om antal övertaliga i Karlskrona.

– Totalt berörs 14 roller av de här förändringarna och de har alla erbjudits personliga lösningar.

Hela Telenor är i en omvandlingsprocess säger han, som har digitaliseringen i fokus.

– Då behöver vi förändra vårt arbetssätt, samtidigt som vi utbildar vår personal och genomför nyrekryteringar.

Telenors Karlskronaavdelning har idag runt 350 anställda plus konsulter, flera av dem berörs också av förändringarna.

– Vi avslutar samarbetet med runt tio konsulter i samband med det här, säger Mikko Viitala.

Är det fler varsel utöver dessa att vänta?

– Nej vi har inga sådana planer.

Än så länge har Thomas Zeider, som är facklig representant från akademikerföreningen, ingen kritik mot att företaget varslar.

– Telenor har varit väldigt tydliga med att organisationen blir mindre. Jag beklagar det såklart, men det har gjorts på ett schysst sätt hittills, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.