Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör smittskyddsläkaren om utbrottet på sjukhuset Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Ny smittspridning av covid-19 på Blekingesjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av coronaviruset har tagit ny fart på Blekingesjukhuset efter att intagsstoppet för patienter upphörde efter sommaren. Nu införs det igen på kirurgavdelning 49, efter att två anställda och två patienter konstaterats smittade.

Blekingesjukhuset har tidigare under våren varit hårt drabbat av coronaviruset, då det spreds på bland annat kirurgavdelningen och geriatriska avdelningen. Majoriteten av de som avlidit av viruset i Blekinge hade smittats i samband med sjukhusbesök.

Nu har smittspridningen tagit ny fart på kirurgavdelningen igen, efter att två anställda och två patienter konstaterats smittade. Det handlar om två äldre män, varav en nu får sjukhusvård för covid-19. Nu införs återigen ett nytt intagsstopp på kirurgavdelningen.

– Vi kan inte veta säkert att någon av de berörda, vare sig patienter eller personal, smittats på avdelningen, men kopplingen dit är ändå så pass tydlig att vi bedömer att vi tills vidare behöver göra ett intagsstopp, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare.

Intagsstoppet gäller initialt till nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer