Foto: SVT

Ny stämning mot landstinget för materiallagret

Publicerad

Turerna kring materiallagret i Nättraby fortsätter – nu stäms nämligen landstinget återigen på miljonbelopp av ägaren.

SVT Nyheter Blekinge har vid flera tillfällen berättat om turerna kring landstingets tänkta materiallager i Nättraby utanför Karlskrona – och än har inte historien fått sitt slut.

Bakgrunden till tvisten är att landstinget hade tecknat ett tioårsavtal värt närmare 20 miljoner kronor för att hyra in sig i Acrinovas nybyggda lager vid E22:an i Nättraby – men avtalet anmäldes då det ansågs strida mot lagen om offentlig upphandling.

Uteblivna hyror

I höstas stämdes landstinget på drygt elva miljoner kronor av den Växjöföretagare som äger lagerlokalen i gamla Nättraby bruk. Och nu har nästa skadeståndskrav kommit, rapporterar Blt.

Nu handlar det om närmare tolv miljoner kronor som Acrinova vill ha för uteblivna hyror eftersom man menar att det funnits ett giltigt hyreskontrakt.

Det här innebär att landstinget nu ligger i två tvister och riskerar att få betala sammanlagt 23 miljoner kronor. Samtidigt står de fortfarande utan nytt lager.

– Det är en förbaskat olycklig situation. Jag hävdar fortfarande att det är ett korrekt hyresavtal som vi gjort med Acrinova. Men eftersom att vi har domstolsbeslut kan jag inte trotsa det, säger landstingsdirektör Peter Lilja till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer