Jan Björkman, ordförande för socialdemokraterna i Olofström, får nya avgångskrav riktade mot sig. Foto: SVT / TT

Nya avgångskrav i S-konflikten

Publicerad

Nu kräver IF Metalls fackbas i Olofström, Björn Olsson, att Socialdemokraternas ordförande i kommunen, Jan Björkman, avgår inför nästa årsmöte. Avgångskravet ger nytt bränsle åt konflikten i partiet.

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare berättat har oenigheten inom Socialdemokraterna i Olofström fortsatt under hösten. Det innebär att konflikten inom partiet inte är över.

Kräver avgång

Nu rapporterar Sydöstran att IF Metalls ordförande i Olofström, Björn Olsson, kräver att partiets ordförande i kommunen, Jan Björkman, avgår inför nästa årsmöte.

– Ska vi få någon ordning i partiet så krävs det att Björkman lämnar sitt uppdrag och han måste göra det innan årsmötet nästa år. Jag tycker att måttet är rågat nu. Den här smutskastningen som pågår just nu gynnar bara oppositionen. Partiet behöver lugn och ro och det kommer vi aldrig att få så länge vi inte får en förändring på ordförandeposten. Det är alldeles för infekterat, säger fackbasen Björn Olsson till Sydöstran.

Tidningen rapporterar också att Kyrkhults och Gränums S-föreningar kräver ett byte på ordförandeposten. Samtidigt får partiets ordförande Jan Björkman stöd från fem S-föreningar.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det fortsätter att svaja inom S i Olofström. Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet