Genrebild Foto: TT

Nya bränder i länet

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten och polisen har fått in flera larm om bränder runt om i länet. Flera fordon och mindre byggnader har förstörts.

I går kväll totalförstördes en husvagn på Citronvägen i Olofström, där flera bilar satts i brand de senaste dagarna. Strax efter midnatt började en offentlig toalett på Rislyckevägen brinna och nu på morgonen totalförstördes en äldre stuga i Vilshult efter en brand.

Under natten har dessutom en bil på Löparevägen i Sölvesborg brunnit. Även soptunnor och sopkärl i Olofström och Kyrkhult har drabbats, men ingen person har kommit till skada.

Bara i augusti har minst 24 fordon skadats eller blivit förstörda i bränder i Blekinge. Flera andra orter i Sverige, bland annat Malmö, har haft problem med anlagda bilbränder den senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Blekinge

Mer i ämnet