Stora delar av Varö i Karlskronas västra skärgård spärrades av efter fyndet i mordutredningen. Foto: SVT/Michelle Hallberg

Åklagaren om styckmordsutredningen: ”Stärkta misstankar”

Uppdaterad
Publicerad

Åtal mot de två män som misstänks ha styckmördat en 57-åring i Karlskrona väcks senare i vår.

Samtidigt kommenterar åklagare Anna Johansson för första gången de uppgifter som de mordhäktade i slutet av förra året lämnade i förhör.

– Det stärker vår bild av vad som hänt, säger hon.

SVT Nyheter Blekinge avslöjade redan i december förra året att de två män som misstänks ha mördat 57-åringen med en skiftnyckel och sedan styckat kroppen i en bostad i Karlskrona i förhör medgett brott.

Båda ska enligt källor med insyn i utredningen ha erkänt att de hanterat den döda kroppen och sedan begravt den på Varö – båda nekar till att ha mördat 57-åringen.

Att det gjorts vissa medgivanden har de båda misstänktas försvarsadvokater redan bekräftat men åklagare Anna Johansson har tidigare inte velat kommentera SVT:s uppgifter.

I dag säger hon:

– Jag vill inte gå in på detaljer om vad som framkommit i förhören, men de medgivanden som gjorts stärker vår bild av vad som hänt, säger kammaråklagare Anna Johansson som leder förundersökningen.

Johansson räknar med att kunna väcka åtal senare i vår. Det som kvarstår i förundersökningen är bland annat en del svar från Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) samt färdigställanden av olika analyser.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En 57-årig man misstänks ha styckmördats – här är en summering av vad som har hänt. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet