Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen i Karlskrona kommun. Foto: Stina Sandström

Nya svar i mordutredning – stärkta misstankar

Publicerad

Utredningen kring det misstänkta strypmordet i Karlskrona är på väg att slutföras. Resultaten från de tekniska undersökningarna har nu redovisats för åklagaren – och misstankarna mot den häktade 55-åringen har stärkts.

Det var den 11 juli som larmet om den då redan avlidna kvinnan kom till polisen. Hon hade påträffats livlös i sin bostad och dödförklarades senare på Blekingesjukhuset. En 55-årig man greps och anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord och har sedan dess suttit häktas. Han nekar till brott, men har ännu inte konfronterats med de nya analyssvaren som enligt åklagaren stärkt misstankarna mot mannen.

– Vi planerar ett nytt förhör inom de närmaste veckorna. Sedan återstår det inte mycket innan jag kan väcka åtal, men när mer exakt det blir kan jag inte svara på, säger åklagare Malin Niklasson.

Inga övriga förhör planeras.

Som SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja i oktober vet utredarna att kvinnan ströps till döds i bostaden. Rättsläkarens utlåtande tyder på att hon bragts om livet, men det finns inga utomstående vittnen till händelsen.

– Vi vet att det som orsakat hennes död är åtstramande våld mot halsen, säger Malin Niklasson.

En mängd tekniska fynd från den misstänkta brottsplatsen har skickats på analys och i stort sett alla svar har nu redovisats för åklagaren.

– Slutsatsen är att misstankarna har stärkts.

SVT Nyheter Blekinge har sökt mannens försvarare Pia Lindström för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer