Nytt beslut efter jävmisstanke

Uppdaterad
Publicerad

Det första beslutet fick rivas upp – efter misstanke om jäv. Men i dag tog socialnämnden om samma beslut vilket nu möjliggör ett boende för kommunens EU-migranter.

Det tidigare beslutet om 100 000 kronor till ett boende för EU-migranter i kommunen fick tas om efter misstankar om jäv. En av nämndens ledamöter, socialdemokraten Walla Carlsson, är nämligen aktiv i en av de föreningar som stod bakom initiativet.

– I dag valde hon att lämna sammanträdet när vi tog det nya beslutet. Nu har allt gått rätt till och jag känner mig trygg med det, säger socialnämndens ordförande Ingrid Hermansson (C).

Den tänkta lokalen är källaren på Medborgarhuset i Lyckeby. Enligt Ingrid Hermansson har förberedelserna fortsatt i avvaktan på det formella beslutet och lokalerna ska vara inflyttningsklara inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.