Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör chefsläkaren om smittan på sjukhusavdelningen Foto: SVT/Region Blekinge

Nytt dödsfall efter smitta på kirurgavdelning

Uppdaterad
Publicerad
Ytterligare ett dödsfall i Blekinge kopplas till smittspridningen på en kirurgavdelning på Blekingesjukhuset. Tidigare har två patienter som vårdats på avdelningen avlidit efter att ha blivit smittade där.

Under måndagen meddelade Region Blekinge att ytterligare en person har avlidit efter att ha blivit smittad av coronaviruset. Dödsfallet kopplas nu till smittan på kirurgavdelning 49 – där två patienter sedan tidigare har smittats och avlidit till följd av covid-19.

Enligt chefsläkare Peter Janson tyder mycket på att även det senaste dödsfallet kan kopplas till smittspridningen på kirurgen.

– Det är en äldre kvinna som vårdades på avdelningen tidigare i maj, och sen skrevs ut och sedan kom tillbaka med konstaterad covid-19. Hon har vårdats på sjukhus en tid, och nu fick vi tyvärr det beskedet som vi inte hoppades på, att hon har avlidit, säger han.

Tre smittades och avled

Det var för tre veckor sedan som coronautbrottet på avdelningen upptäcktes. Totalt smittades tre patienter troligtvis på avdelningen, och ytterligare ett antal med koppling till patienterna. Samtliga tre som smittades på avdelningen har nu avlidit.

– Det är såklart väldigt beklagligt, men just nu kan vi inte ändra på sakernas tillstånd.

Har det kommit in fler covid-fall kopplade till avdelningen?

– Det finns inga fler fall som iallafall har kommit till min kännedom, och nu har det gått några veckor så den sannolikheten bedömer vi som väldigt liten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer