För tredje kvällen i rad utbröt ett nytt storbråk i Ronneby. Foto: Jens Christian

Nytt storbråk i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

För tredje kvällen i rad utbröt ett nytt storbråk i Ronneby. Under torsdagskvällen larmades polis till ett större bråk i Hjorthöjden.

En man i 30-års åldern skadades vid bråket och fördes med ambulans till Blekingesjukhuset.

Polisen larmades vid 20.30 till Hjorthöjden till ännu ett storbråk på en parkeringsplats med ett 30-tal personer inblandade. Personerna lämnade sedan Hjorthöjden och samlades senare på torget i centrala Ronneby.

– Det rådde en mycket upprörd stämning, berättar inre befäl Jessica Mårtensson vid polisen i Karlskrona.

Totalt fanns ett tio polisbilar på plats.

– Först efter midnatt var det lugnt, säger Jessica Mårtensson.

En anhållen

En person skadades vid bråket och fick föras till sjukhus  med okända skador och en man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för grov misshandel. Han är tidigare känd av polisen.

– Det har cirkulerat rykten om att tillhyggen använts vid storbråket. Vi vet ännu inte om det stämmer, men vi jobbar vidare med ärendet under dagen, säger Jessica Mårtensson.

Det var tredje storbråket på bara tre dagar, kommer ni att öka er närvaro i Ronneby under helgen?

– Det finns en stor oro för forsatta bråk mellan grupperna så vi kommer att göra vad vi kan för att få stopp på oroligheterna, svarar Jessica Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.