Arkivbild. Foto: TT

Officer riskerar sparken – tafsade på kvinna på militärfest

Uppdaterad
Publicerad

Under en fest för militärens flotta ska en officer ha utsatt en underordnad  för ovälkommen fysisk beröring vid flera tillfällen. När han blev tillsagd av kollegor ska han också ha blivit våldsam. Nu anmäls officern till Försvarets personalansvarsnämnd.

Det var under en så kallad inkilning på militärens flotta i Karlskrona som en officer ska ha tafsat på en kvinna vid flera tillfällen. När mannen sedan blivit tillsagd av kollegor ska han ha blivit våldsam.

Enligt anmälan har mannen även tidigare varit känd inom försvaret för sina attitydproblem, särskild vid bemötandet av kvinnliga kollegor.

Aktiviteten på flottan kombinerades med middag och även alkohol fanns med i bilden. Mannen har själv uppgett att han inte minns något av händelsen eftersom han var berusad.

Mannen riskerar nu sparken, enligt den anmälan som gjorts till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.