• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör deltagarna öva i klippet ovan. Foto: Jennifer Alm/SVT

Olika åldrar i stämsång i Bräkne-Hoby: ”Som att skapa magi”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu har 28 körälskande personer från hela landet intagit Blekinge folkhögskola i Bräkne-Hoby för att delta i lägret Vocal Camp.

– Att få träffa så många duktiga människor från hela Sverige känns helt fantastiskt. Det är som att skapa magi, 17-åriga Tilda Svensson från Svängsta.

Det fem dagar långa lägret har fokus på sång i mindre grupp, a cappella och stämsång.

– Deltagarna kommer främst från Blekinge, men en del har kommit långväga. Och det är i väldigt olika åldrar. De yngsta är 17 och de äldsta plus 75 någonstans, säger Camilla Bengtsson, producent för Vocal Camp.

Tillbaka efter pandemistopp

Under 2020 stoppade coronapandemin lägret helt och hållet, och året efter genomfördes en digital version.

– Det känns fantastiskt roligt att få göra det fysiskt igen. För att träffa de andra deltagarna och sjunga tillsammans är oslagbart.

Hör deltagarna öva tillsammans i klippet ovan.

Vocal Camp 2022

Lägret anordnas av den ideella föreningen A Cappella South Sweden i samarbete med Kulturrådet, Musik i Blekinge, Region Blekinge, Sensus studieförbund och Ung i kör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.