Foto: TT

Olofström missar elevstödsbidrag

Publicerad

Det blir inga extra pengar till elevhälsan i Olofström. I måndags kom beskedet om att regeringen skulle dela ut sammanlagt 4 miljoner kronor till elevhälsan i Blekinge. Men från Olofströms sida har ingen ansökan om bidrag gjorts, skriver BLT.

Sammanlagt ska de kommunala skolorna i Blekinge få 3,9 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att kunna anställa fler  inom elevhälsan, som till exempel skolläkare, skolsköterskor och lärare med specialpedagogisk kompetens. Men Olofström missade att ansöka om att få ta del av bidraget och därför kommer inga regeringspengar hamna i kommunen, skriver BLT.

Det är oklart vad missen beror på.

– Elevhälsan behöver alltid pengar. Ungdomar nu har mycket större behov av insatser än tidigare. Det är ytterst förvirrande att ingen sökt bidraget, säger Rolf Jönsson (C), andra vice ordförande i utbildningsnämnden till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.