Foto: TT

Olycka med lastbil och personbil

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka med flera fordon inträffade under torsdagsförmiddagen i Sölvesborgs kommun.

Larmet om olyckan kom vid 10-tiden och räddningstjänsten uppgav inledningsvis att det rörde sig om en lastbil och en personbil som är inblandade. Händelsen inträffade kring Pukavik utanför Sölvesborg på E22.

– Jag vet inte hur det har gått för de inblandade men det har varit en påkörning i sidan så det var ingen frontalkollision. Det lät som att det var lugnt på platsen, säger Joacim Åberg på räddningstjänsten Västra Blekinge.

Misstänkt punktering

Personbilen ska ha kört på lastbilen i samband med en omkörning och enligt räddningstjänsten skulle vägen stängas av. Trafikverket uppgav att ett körfält var avstängt, vilket innebar att det rådde begränsad framkomlighet på E22. Ärendet hade vid 11.30 tagits bort från deras hemsida.

Polisen går ut med att det enligt deras uppgifter var en bil som fått punktering och körde in i en lastbil i södergående riktning samt att skadeläget är oklart.

– Personbilen ska bärgas från från platsen och jag har inte hört något om någon personskada. Jag vet inte hur många som var i bilarna, säger Patric Fors på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.