Genrebild. Efter att ha frusit inatt är det mycket halt på vägarna i Blekinge under fredagsmorgonen. Foto: Terje Pedersen/TT

Flera halkolyckor under morgonen på E22

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen har det skett flera olyckor på E22 utanför Sölvesborg. Det uppges vara mycket halt på vägarna.

En personbil ska ha kört in i sidoräcke samt mitträcke på E22 i höjd med Pukavik utanför Sölvesborg. Olyckan ska ha inträffat precis innan avfart 48 mot norra Pukavik, i södergående riktning.

”Personbil har sladdat in i räcket. En person involverad. Personen är ute ur bilen och ska undersökas av ambulans. Vägbana i södergående riktning är helt avstängd. Mycket halt på platsen!”, meddelar Räddningstjänsten Västra Blekinge via sina sociala medier.

Ytterligare två olyckor vid Sölvesborg

Senare på fredagsmorgonen inträffade ytterligare en singelolycka på E22 i höjd med Sölvesborg, men i riktning mot Kalmar. Enligt räddningstjänsten är det en personbil som sladdat av vägen och ut i terrängen. De två personerna som färdades i bilen undersöktes av ambulanspersonal på plats och en av dem transporterades till sjukhus.

Strax innan klockan 12 kom ytterligare ett larm om en trafikolycka på E22 i Sölvesborg. Enligt SOS alarm handlade det om en singelolycka med en personbil. Ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.

Vägen var stängd i västgående riktning, men enligt Trafikverket kunde trafiken rulla som vanligt igen strax efter klockan 13.00. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer