Omfattande coronautbrott på äldreboende i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Tretton personer på ett äldreboende i Karlskrona har konstaterats smittade av covid-19. Enligt kommunen ska läget bland hyresgäster och medarbetare vara ”lugnt och stabilt”.

Sex medarbetare och sju hyresgäster ska ha konstaterats smittade av covid-19. Det skriver Karlskrona kommun i ett pressmeddelande.

Det framgår inte vilket äldreboende det gäller, men enligt kommunen ska alla medarbetare och anhöriga vara informerade.

Corona i Blekinge

– Vi går inte in på det av sekretesskäl, men det jag kan säga är att det är ett mindre äldreboende i kommunen, säger Carina Thörnquist, ställföreträdande förvaltningschef på äldreförvaltningen.

13 smittade

Ytterligare ett antal personer på boendet misstänks kunna vara smittade, och har provtagits för viruset. En person ska vårdas på sjukhus, medan övriga är kvar på boendet.

– Måendet är lite olika beroende på individen. Vi väntar på ytterligare några provsvar, men det vi vet just nu är att det är totalt tretton smittade.

Vet ni hur smittan kom in på boendet?

– Det är svårt att säga nu, eftersom det finns en smittspridning i samhället. Men troligtvis via personal, eftersom vi har besöksförbud för allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet