Genrebild. Foto: TT

Omfattande stölder från båtar i Karlskrona – två tjuvar gripna

Uppdaterad
Publicerad

Det har upptäckts omfattande båtstölder i centrala Karlskrona i dag. Minst 15 båtar ska ha blivit av med sina gasreglage. Två tjuvar har kunnat gripas och sitter nu anhållna hos polisen.

Båttjuvarna tycks ha hittat nya delar att rikta in sig på. Den här gången handlar det om så kallade gasreglage som blivit stulna från flera båtar i centrala Karlskrona.

– Det tycks vara det nya att specialisera sig på. Vi har ett 15-tal sådana i beslag, säger polisens inre befäl Magnus Lautin.

Men även om polisen beslagtagit 15 stulna gasreglage, så har de hittills inte lyckats få tag i lika många drabbade båtägare.

– Vi har fler beslag än vad vi har målsägande. Så vi vill uppmana båtägare att ta sig en titt på sina båtar om man har en båt liggandes i centrala Karlskrona, säger Magnus Lautin.

Vid lunchtid i dag lyckades polisen gripa två män, 25 och 27 år gamla, misstänkta för båtstölderna. Under kvällen har de båda kunnat anhållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.